Ομιλος Κοπελούζου: Συμμετοχή σε έργο 1,5 δισ. ευρώ στη Ρωσία

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 14:33

Τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του στον τομέα ανάπτυξης και διαχείρισης αεροδρομίων, μέσω της εταιρείας του «Horizon Air Investments A.E.», ανακοίνωσε ο Όμιλος Κοπελούζου.

Η κοινή εταιρεία «Northern Capital Gateway» στην οποία συμμετέχουν η Horizon Air Investments A.E. -μέλος του Ομίλου Κοπελούζου- μαζί με τη γερμανική εταιρεία Fraport AG και τη ρωσική VTB Capital (μέλος του Ομίλου VTB, ενός από τους μεγαλύτερους κρατικούς τραπεζικούς ομίλους της Ρωσίας) ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου για την ανάπτυξη, ανακατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου Pulkovo της Αγίας Πετρούπολης, βάσει Σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Το έργο, προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα έργα υποδομής στη Ρωσία αλλά και στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.

Ο Όμιλος Κοπελούζου συμμετέχει ήδη στο μετοχικό κεφάλαιο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω επένδυση αποτελεί ακόμη ένα βήμα στη σειρά επενδύσεων του Ομίλου σε έργα ανάπτυξης αεροδρομίων στην Ευρώπη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα