Πάνω από τα 69 δολ. οι τιμές πετρελαίου

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 15:29

Πάνω από τα 69 δολάρια το βαρέλι ανήλθαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η επίθεση ανταρτών εναντίον αγωγού της Shell στη Νιγηρία πυροδότησε ανησυχίες σχετικά με τις εξαγωγές από την περιοχή.

Στις 15:10 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου ενισχυόταν κατά 74 σεντς στα 69,41 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 69,21 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 88 σεντς.

Η μεγαλύτερη οργάνωση ανταρτών στη Νιγηρία, η MEND, ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε νέα επίθεση σε πετρελαιαγωγό της Shell στην πολιτεία Ρίβερς, στο Δέλτα του Νίγηρα.

«Οι μαχητές μας χτύπησαν ξανά σήμερα... στον μεγάλο αγωγό Bille/Krakama στην πολιτεία Ρίβερς», ανέφερε το Κίνημα για την Απελευθέρωση του Δέλτα του Νίγηρα (MEND) σε ανακοίνωσή του.

Οι επιθέσεις της MEND ανάγκασαν πολλές ξένες εταιρείες, όπως την αμερικανική Chevron και την ιταλική Agip, να μειώσουν την παραγωγή, τον περασμένο μήνα, τουλάχιστον κατά 133.000 βαρέλια την ημέρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα