Γ. Παπανδρέου: Εξοντωτική η νέα φορολογική επιβάρυνση

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 15:42

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «καταστροφική» για την οικονομία και «εξοντωτική» για τη μέση ελληνική οικογένεια, μια επιπλέον φορολογική επιβάρυνση στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, σε περίοδο ύφεσης.

«Η επιβολή νέων φόρων είναι η εύκολη επιλογή για μια κυβέρνηση, που δεν έχει ούτε σχέδιο εξυγίανσης, ούτε σχέδιο παραγωγικής αναδιάρθρωσης της οικονομίας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην εισήγησή του στον Επιτελικό Κύκλο Οικονομίας, με αφορμή τα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε ο ΥΠΟΙΟ.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε προειδοποιήσει πριν τις ευρωεκλογές «για τους νέους φόρους που έρχονται», καθώς και ότι είχε ζητήσει από την κυβέρνηση «να πει καθαρά στους πολίτες τι τους επιφυλάσσει».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «καταστροφική» για την οικονομία και «εξοντωτική» για τη μέση ελληνική οικογένεια, μια επιπλέον φορολογική επιβάρυνση στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, σε περίοδο ύφεσης.

«Το ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει σε τροχιά ύφεσης και δημοσιονομικής εκτροπής -είπε- επιβεβαιώνουν, τόσο ο ΟΟΣΑ, όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι δεν έχει σοβαρό σχέδιο για να μπορέσει να ορθοποδήσει η χώρα και ότι έχει την απόλυτη ευθύνη, διότι η χώρα εισήλθε σε περίοδο ύφεσης, εξαιτίας των λανθασμένων επιλογών της.

Επιπλέον, της καταλόγισε ότι δεν έλαβε κανένα μέτρο στήριξης της οικονομίας, όπως έκαναν άλλες χώρες. Ζήτησε τέλος, από την κυβέρνηση «να μη φυγομαχεί και να δώσει όλα τα στοιχεία για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας».

«Το ζητούμενο για τη χώρα είναι να μπει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης και αυτό αποτελεί πρόκληση για το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος και παρουσίασε τέσσερις άξονες, στους οποίους «πρέπει να κινηθεί η προσπάθεια να ξαναμπεί η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά».

Α. Αντιμετώπιση της οικονομικής υστέρησης της χώρας, χρηματοδότηση και αναδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού για μια νέα οικονομία με αιχμή την πράσινη ανάπτυξη.

Β. Ενίσχυση της αξιοπιστίας της οικονομικής πολιτικής και μείωση του κόστους χρηματοδότησης παραγωγικών επενδύσεων.

Γ. Εφαρμογή κανόνων διαφάνειας, συμμετοχής και συνυπευθυνότητας.

Δ. Σοβαρή δημοσιονομική εξυγίανση με ριζική αλλαγή του τρόπου κατάρτισης του προϋπολογισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα