«Καλούνται οι πολίτες να καλύψουν την ανικανότητα της κυβέρνησης»

Δηλώσεις Χρυσοχοΐδη για τα νέα μέτρα, το ΕΠΑΝ ΙΙ, την Επ.Αντ και τις τιμές των καυσίμων
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 16:15
UPD:16:40

«Ολες οι αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα, είναι φορομπηχτικές και δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να προάγουν καθημερινά την κοινωνική αδικία», τόνισε ο πρώην υπουργός και πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Για εφιαλτική δημοσιονομική πραγματικότητα με τεράστια ελλείμματα που δεν έχουν καμιά απολύτως αλληλεξάρτηση με την παγκόσμια κρίση, έκανε λόγο σε συνέντευξη Τύπου ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για φορομπηχτική πολιτική, που προάγει καθημερινά την κοινωνική αδικία.

«Δυστυχώς, παίζεται ένα θλιβερό παιχνίδι, σε βάρος 11 εκατομμυρίων πολιτών, οι οποίοι καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους για να καλύψουν τις αδυναμίες, τις ανικανότητες και τις πλημμέλειες μιας κυβέρνησης, η οποία πήγε την πέμπτη καλύτερη οικονομία της Ευρώπης στη δεύτερη χειρότερη της Ευρώπης», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Οι αποφάσεις της κυβέρνησης προάγουν την κοινωνική αδικία

Μ. Χρυσοχοΐδης: Οι αποφάσεις της κυβέρνησης προάγουν την κοινωνική αδικία

«Ολες οι αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα, είναι φορομπηχτικές και δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να προάγουν καθημερινά την κοινωνική αδικία», τόνισε ο πρώην υπουργός και ενδεικτικά ανέφερε ότι η επιβάρυνση για τους μικροσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους από τους έμμεσους φόρους που επιβλήθηκαν από το 2005 έως σήμερα, ανέρχεται στα 1.500 ευρώ.

«Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε προγράμματα - ψίχουλα»

Mε αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη κατά τη συνέντευξη Τύπου για το ΕΠΑΝ ΙΙ, ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για «προγράμματα – ψίχουλα» ύψους 184 εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας ανέρχεται στα 6 δισ. ευρώ.

«Σιγά-σιγά, κάθε εβδομάδα που περνά, εξαγγέλλονται διάφορα μικροπράγματα και μ’ αυτό επιχειρείται να προσεγγιστεί ο στόχος που έθεσε ο υπουργός για προκηρύξεις ύψους 1,4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2009. Δυστυχώς, για το υπουργείο Ανάπτυξης η πικρή αλήθεια είναι ότι μέχρι το 2010 καμία μικρή ή μεσαία επιχείρηση της χώρας πλην αυτών που επιδοτήθηκαν από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, δεν πρόκειται να πάρει ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ», επεσήμανε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «16 μήνες μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, καμία ελληνική επιχείρηση δεν πρόκειται να πάρει χρήματα από το βασικό πρόγραμμα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων που είναι το ΕΣΠΑ».

«Οι μόνοι που φαίνονται να χρηματοδοτούνται αφειδώς από το ΕΣΠΑ χωρίς κανένα πρόβλημα και μάλιστα πολύ γρήγορα, είναι οι κατασκευαστές κλιματιστικών μηχανημάτων από ξένες χώρες. Ακριβώς ό,τι συνέβη με τ’ αυτοκίνητα, με τη διαφορά ότι εκεί δαπανήθηκαν χρήματα του ελληνικού κράτους, παρατήρησε.

Στη συνέχεια ο κ. Χρυσοχοΐδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεγάλη καθυστέρηση στο θέμα της μεταρρύθμισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού και γενικότερα για την κακή λειτουργία του ανταγωνισμού στη χώρα μας, παρουσιάζοντας παράλληλα την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μία νέα θεσμική αρχιτεκτονική στο περιβάλλον του ανταγωνισμού.

Τέλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά των καυσίμων, ζητώντας εξηγήσεις από την ηγεσία του ΥΠΑΝ για την πορεία των τιμών. Η κυβέρνηση επανειλημμένα απέτυχε, τόνισε, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον στη θέση ενός κακού παρατηρητή μιας κάκιστης πραγματικότητας που πληρώνει σήμερα ο Έλληνας καταναλωτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα