British Airways: Συναίνεσαν σε οικονομικές θυσίες περίπου 7.000 υπάλληλοι

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 20:38

Περίπου 7.000 υπάλληλοι της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας British Airways (ΒΑ) συναίνεσαν στις οικονομικές θυσίες για να βοηθήσουν την εταιρεία τους να καλύψει τις απώλειες της, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Από αυτούς 800 θα εργαστούν δωρεάν έως και ένα μήνα.

Σε σύνολο 40.000 υπαλλήλων σε παγκόσμιο επίπεδο, 6.940 ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της εταιρείας που τους πρότεινε πριν από μερικές εβδομάδες να συναινέσουν, εθελοντικά, σε μειώσεις μισθών με την μορφή μερικής απασχόλησης, τη λήψη άδειας χωρίς πληρωμή (επίδομα) ή την δωρεάν εργασία για μερικές εβδομάδες, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Τα μέτρα αυτά θα επιτρέψουν στην ΒΑ, που είχε σημαντικές απώλειες στον τελευταίο της ισολογισμό, να εξοικονομήσει έως και 10 εκατομμύρια στερλίνες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο γενικός διευθυντής της ΒΑ Γουίλι Γουόλς, που έδωσε ο ίδιος το παράδειγμα αρνούμενος να λάβει τον μισθό του για ένα μήνα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την «φανταστική απάντηση» των εργαζομένων και τους ευχαρίστησε που βοήθησαν την εταιρεία να «βγει από αυτήν την δύσκολη περίοδο».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα