Attica Group: Υπεγράφη η συμφωνία για τη ναυπήγηση δύο νέων πλοίων

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 21:38

Υπεγράφη το απόγευμα η συμφωνία της Attica Group, του ομίλου MIG, για τη ναυπήγηση δύο υπερσύγχρονων επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων με τα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering Co. (DSME) της Ν. Κορέας.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε περίπου 137 εκατ. ευρώ. Η παράδοση του πρώτου πλοίου θα γίνει την άνοιξη του 2011 και του δεύτερου το πρώτο τρίμηνο του 2012. Τα νέα πλοία θα έχουν ταχύτητα 26 κόμβους, ολικό μήκος 145,5 μέτρα και μεταφορική ικανότητα 2.400 επιβάτες και 450 ΙΧ αυτοκίνητα, ή 50 φορτηγά και 150 ΙΧ αυτοκίνητα.

Αναφερόμενος στη νέα επένδυση του ομίλου, ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος επεσήμανε ότι η συμφωνία αυτή εντάσσεται στην γενικότερη φιλοσοφία του ομίλου της MIG που επιθυμεί όλες οι δραστηριότητες του να είναι οι καλύτερες με την προσφορά υπηρεσιών και προϊόντων αντάξιων των καταναλωτών και της χώρας. Τα νέα αεροπλάνα, τα νέα πλοία και τα νέα εργοστάσια του Ομίλου αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βγενόπουλος

Από την πλευρά του o διευθύνων σύμβουλος της Attica Group Πέτρος Βέττας, δήλωσε ότι η επένδυσή αυτή στοχεύει στη συνεχή προσπάθεια της εταιρίας να προσφέρει υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες με σύγχρονα, καινούργια και γρήγορα πλοία και να συμβάλλει στην ανάπτυξη των νησιών μας προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών τους.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Ιωάννης Τζώαννος και ο πρόεδρος των ναυπηγείων της Ν. Κορέας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΤΤΙΚΑ
  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα