Σε τροχιά ανόδου οι δείκτες

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 00:01

Η απόφαση της FED, να περιορίσει την παρέμβασή της στις αγορές, τερματίζοντας ένα από τα έκτακτα προγράμματα ρευστότητας, δεν τρόμαξε τους επενδυτές.

Αντιθέτως, ερμηνεύθηκε ως θετική ένδειξη για το μέλλον των χρηματοοικονομικών αγορών και έθεσε σε τροχιά ανόδου τους δείκτες της Wall Street. Επιπλέον στήριγμα στις αμερικανικές μετοχές προσέφερε και μία σειρά από ενθαρρυντικές εταιρικές ανακοινώσεις, όπως αυτή της Lennar, για σημαντική αύξηση των παραγγελιών το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η εταιρεία είδε τη μετοχή της να κάνει άλμα 17%, ενώ άνοδο μεγαλύτερη του 10% σημείωνε και ο τίτλος της Bed Bath & Beyond. Αξιόλογα ήταν και τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών, χάρη στην ενίσχυση των τιμών του αμερικανικού αργού πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι.

Το επενδυτικό κλίμα ήταν πολύ διαφορετικό ωστόσο στην Ευρώπη, όπου, εν μέσω απογοητευτικών μακροοικονομικών στοιχείων, οι δείκτες διολίσθησαν σε αρνητικό έδαφος.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε 0,9%, στις 845,71 μονάδες, με τις τράπεζες και τις φαρμακοβιομηχανίες να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Οι γενικοί δείκτες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φραγκφούρτη είχαν απώλειες από 0,6% έως 0,7%.

Στις αγορές συναλλάγματος, η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου παρέμεινε κοντά στο 1,4, ενώ το γιεν έχασε σημαντικό έδαφος έναντι των περισσότερων ξένων νομισμάτων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα