Προς πώληση ποσοστού της στην Areva η γαλλική κυβέρνηση

Σύμφωνα με δημοσίευμα των FT
Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 13:30

Στην πώληση του 15% της συμμετοχής της στην Areva σε «στρατηγικούς εταίρους στην Ασία, τη Μέση Ανατολή και αλλού» σχεδιάζει να προχωρήσει η γαλλική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα στους Financial Times.

Η ανωτέρω κίνηση εντάσσεται στα σχέδιά της να συγκεντρώσει 2 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του γαλλικού ομίλου κατασκευής πυρηνικών αντιδραστήρων, αναφέρουν οι FT. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση ελέγχει ποσοστό άνω του 90% στην Areva.

Την επόμενη εβδομάδα, άλλωστε, η Areva αναμένεται να ανακοινώσει σχέδια για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο θέμα, συμμετοχή στον γαλλικό όμιλο πρόκειται να αποκτήσει ο εταίρος της Areva στην Ιαπωνία, η Mitsubishi Heavy Industries.

Παράλληλα, η γαλλική κυβέρνηση συνομιλεί με κρατικά επενδυτικά ταμεία - μεταξύ των οποίων εκτιμάται ότι είναι και το Mubadala του Αμπου Ντάμπι - για ενδεχόμενη συμμετοχή τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Areva, αργότερα εντός του έτους.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα των FT, οι επενδυτικές ανάγκες της Areva μέχρι το 2012 εκτιμάται ότι ανέρχονται μεταξύ 6 και 10 δισ. ευρώ, εξαιρουμένης της δαπάνης για την απόκτηση της συμμετοχής της Siemens στην κοινοπραξία της Areva NT με τον γερμανικό βιομηχανικό όμιλο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα