ΕΥΑΘ: «Πάγωμα» τιμολογίων για οικιακούς καταναλωτές

Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,14 €
Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 14:59
UPD:15:02

Το «πάγωμα» των τιμολογίων ύδρευσης της ΕΥΑΘ Α.Ε. για το 2009 σε ό,τι αφορά τους οικιακούς καταναλωτές ενέκρινε η γενική συνέλευση της εταιρείας, η οποία πάντως δεν έδωσε τελικά το «πράσινο φως» για τη μείωσή τους κατά 4% από 1ης Οκτωβρίου, όπως αρχικά είχε εξαγγελθεί από τη διοίκηση.

Τόσο ο βασικός μέτοχος της εταιρίας (ελληνικό Δημόσιο) όσο και το διοικητικό συμβούλιο έκριναν ότι το θέμα της μείωσης των τιμολογίων πρέπει να επανεξεταστεί, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός του 2009, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γεώργιος Σκόδρας.

Στη γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε με απαρτία περίπου 79% στο Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΧΚΘ), μετείχαν με φυσική παρουσία μόνο ο κ.Σκόδρας (με εξουσιοδότηση εκπροσώπησης των άλλων μετόχων) και ο εκπρόσωπος του ελληνικού δημοσίου, Δημήτρης Γιαννακάκης. Οι εκπρόσωποι της γαλλικής SUEZ, που μετέχουν στην εταιρία με ποσοστό περίπου 5%, δεν δέσμευσαν εμπρόθεσμα τις μετοχές τους.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε επίσης τη διανομή μερίσματος 0,14 ευρώ/μετοχή (καθαρό καταβαλλόμενο ποσό 0,126 ευρώ/μετοχή), με ημερομηνία αποκοπής τη 18η Αυγούστου 2009. Επίσης, ενέκρινε τη μελέτη σκοπιμότητας για την ίδρυση της νέας θυγατρικής της εταιρείς «Κέντρο Έρευνας ΕΥΑΘ». Το καταστατικό της νέας εταιρείας, που πιθανώς θα εγκατασταθεί εντός της «Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης», εκτιμάται ότι θα έχει εγκριθεί μέχρι τέλους 2009, ώστε να ακολουθήσει άμεσα το λεπτομερές σχέδιο λειτουργίας της. Ηδη από το 2007 υπάρχει κονδύλιο 500.000 ευρώ για τη νέα θυγατρική, η οποία θα μπορούσε να αντλήσει κεφάλαια και από κοινοτικά προγράμματα, για εστιασμένη έρευνα σε νερό και απόβλητα.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω και μέσα στο κτήριο του ΧΚΘ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην εκχώρηση επιπλέον ποσοστού της εταιρείας σε ιδιώτες.

Τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους εξέφρασαν οι βουλευτές Γιάννης Μαγκριώτης, Γιάννης Ζιώγας, Τάσος Κουράκης και Σοφία Αμανατίδου, καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, όπως και εργαζόμενοι άλλων εταιριών του δημοσίου (π.χ., Οργανισμός Λιμένος).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΑΠΣ



Σχολιασμένα