Mizuho: Προς πώληση μετοχών 6,3 δισ. δολ.

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009 09:26
UPD:09:27

Η Νο3 τράπεζα της Ιαπωνίας βάσει χρηματιστηριακής αξίας σχεδιάζει να ξεκινήσει την πώληση κοινών μετοχών σε επενδυτές, όπως αποκαλύπτουν οι ανωτέρω πηγές.

Την πώληση μετοχών αξίας περίπου 600 δισ. γιεν (6,3 δισ. δολ.) ενδεχομένως να ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα η Mizuho Financial Group, σύμφωνα με άτομα προσκείμενα στο θέμα, τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, η Νο3 τράπεζα της Ιαπωνίας βάσει χρηματιστηριακής αξίας σχεδιάζει να ξεκινήσει την πώληση κοινών μετοχών σε επενδυτές, όπως αποκαλύπτουν οι ανωτέρω πηγές. Η τιμή πώλησης πιθανόν να καθοριστεί στις αρχές Ιουλίου.

Οι μετοχές της Mizuho υποχώρησαν σήμερα έως 5,4%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση ενδοσυνεδριακά από τις 14 Μαΐου. Μέχρι χθες, είχαν καταγράψει άνοδο 40% από τα χαμηλά της 9ης Μαρτίου.

Η ιαπωνική τράπεζα, η οποία είχε αποκαλύψει τον περασμένο μήνα τα σχέδιά της για πώληση μετοχών, ετοιμάζεται να ακολουθήσει το παράδειγμα ανταγωνιστριών της, όπως η Sumitomo Mitsui Financial Group, προκειμένου να αντλήσει νέα κεφάλαια.

Το 12μηνο μέχρι τις 31 Μαρτίου, η Mizuho εμφάνισε ζημίες 588,8 δισ. γιεν, έναντι κερδών 311,2 δισ. γιεν ένα χρόνο νωρίτερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα