Απώλειες 1% κατέγραψε ο Nikkei

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009 10:44

Με απώλειες 1% έκλεισε σήμερα στο Τόκιο ο Nikkei, μετά την πτώση των εμπορικών εταιρειών όπως η Mitsubishi Corp εξαιτίας της υποχώρησης στην τιμή του πετρελαίου και της ανακοίνωσης για πώληση μετοχών από την Daiwa Securities.

Βουτιά 10,6% έκανε η GS Yuasa Corp μετά τη σύσταση για «πώληση» από την Goldman Sachs, η οποία δήλωσε ότι περιμένει υποχώρηση των προσδοκιών για ισχυρή ανάπτυξη, ενώ ανάλογες ήταν οι τάσεις και στις υπόλοιπες ομοειδείς εταιρείες.

Η εκτίναξη της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιαπωνία κατά 5,9% το Μάιο δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον ιαπωνικό δείκτη σε θετικό έδαφος, εξαιτίας της ανησυχίας για εκπνοή των θετικών επιδράσεων από τα κρατικά πακέτα κινήτρων.

«Σε αρκετές περιπτώσεις τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα από αυτά που αναμένονταν σε γενικές γραμμές, ενώ τα blue chips κυμαίνονται σε εντυπωσιακά χαμηλά επίπεδα», σχολίασε ο Χιροάκι Οσακάμπε, διαχειριστής κεφαλαίων της Chibagin Asset Management.

«Μπορεί η βιομηχανική παραγωγή να υποδεικνύει μια σχετική αδυναμία σε επίπεδο κεφαλαιουχικών δαπανών, η αυτοκινητοβιομηχανία, όμως, κινείται με υψηλούς ρυθμούς. Υπάρχει φως στο τούνελ», συμπλήρωσε.

Ο Nikkei υποχώρησε στις 9.783,47 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix έκλεισε στις 915,32 καταγράφοντας απώλειες 1,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα