Ανακάμπτει το δολάριο

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009 13:00

Θετική για το δολάριο είναι η εκτίμηση του προέδρου της Fed του Ντάλας Fisher, ότι το αμερικανικό νόμισμα δεν θα απωλέσει τον ηγετικό του ρόλο ως αποθεματικό νόμισμα.

¶νοδο σημειώνει σήμερα το δολάριο, ανακτώντας μέρος των απωλειών που κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς επηρεάζεται θετικά από την αναφορά στον κινεζικό τύπο υπέρ του ρόλου του ως αποθεματικό νόμισμα.

Θετική για το δολάριο είναι, επίσης, η εκτίμηση του προέδρου της Fed του Ντάλας Fisher, ότι το αμερικανικό νόμισμα δεν θα απωλέσει τον ηγετικό του ρόλο ως αποθεματικό νόμισμα.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή αναφορά της Κεντρικής Τραπέζης της Κίνας ότι θα πιέσει προς την κατεύθυνση μείωσης της εμπιστοσύνης σε μικρή ομάδα αποθεματικών νομισμάτων προκάλεσε πιέσεις στο δολάριο.

Η πτώση 1% στο ιαπωνικό χρηματιστήριο νωρίτερα συντελούσε στην μικτή εικόνα των αγορών και περιόριζε την διάθεση για ρίσκο, γεγονός το οποίο σύμφωνα με αναλυτές θα βοηθήσει στην ανάκαμψη του αμερικανικού νομίσματος.

«Ο Nikkei υποχωρούσε σήμερα, το οποίο είναι καλό για το δολάριο», δήλωσε αναλυτής της SEB Merchant Banking στη Στοκχόλμη. «Τα σχόλια της Κίνας ότι δεν θα κάνει βιαστικές αλλαγές στα αποθέματα συναλλάγματός της είναι επίσης θετικά για το δολάριο», πρόσθεσε.

Στις 11:50 ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3997 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου/γιεν στα 95,42 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα