Προς τα 70 δολ. οι τιμές πετρελαίου

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009 13:59

Προς τα 70 δολάρια το βαρέλι ενισχύονται σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης οργάνωσης ανταρτών στη Νιγηρία ότι επιτέθηκε σε υποδομές πετρελαίου της Royal Dutch Shell.

Το Κίνημα για την Απελευθέρωση του Δέλτα του Νίγηρα (MEND) αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι επιτέθηκε στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου της Shell, Forcados, στις 05:30 (ώρα Ελλάδος). Αν και δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση, η εταιρεία ανέστειλε την παραγωγή σε κάποιες μονάδες της στην περιοχή.

«Οι διακοπές της τροφοδοσίας στη Νιγηρία οδήγησαν σε κάποιες αγορές», παρατηρεί αναλυτής της Bache Commodities στο Λονδίνο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των τιμών πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι.

Στις 13:40 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου ενισχυόταν κατά 42 σεντς στα 69,58 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 69,25 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 33 σεντς.

Το κλίμα στην αγορά πετρελαίου δεν φάνηκε να επηρεάζεται από την αναθεώρηση των προβλέψεων της ΙΕΑ για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/06/29/1683059.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα