Σε θετικό έδαφος

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009 00:01

Ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά και η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 71 δολάρια το βαρέλι έφεραν τις μετοχές σε θετικό έδαφος κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Η άνοδος ήταν μεγαλύτερη στην Ευρώπη, με τις μεγάλες πετρελαιοβιομηχανίες ΒP, Total, Royal Dutch Shell να βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Αξιόλογα κέρδη είχαν και οι τίτλοι των τραπεζών, με τις βρετανικές Lloyds και Barclays να ηγούνται της ανόδου. Λονδίνο, Φραγκφούρτη και Παρίσι είχαν κέρδη περίπου 2%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 1,8%.

Στη Wall Street οι μετοχές των Exxon Mobil, Chevron και Occidental Petroleum παρουσίαζαν κέρδη από 1% έως 2%. Σημαντική άνοδο σημείωσε η Teppco Partners στον απόηχο της είδησης ότι η Enterprise Products συμφώνησε να την εξαγοράσει έναντι 3,3 δισ. δολαρίων. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν επίσης η κατασκευάστρια κατοικιών KB Home, οι τεχνολογικές Microsoft και Hewlett Packard και η αλυσίδα καταστημάτων JC Penney.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του γιεν, βρίσκοντας στήριγμα στις δηλώσεις Κινέζων αξιωματούχων που απέκλεισαν, προς το παρόν, μεγάλες αλλαγές στη σύνθεση των συναλλαγματικών αποθεμάτων τους. Το ευρώ παρέμεινε πάνω από το 1,40 έναντι του αμερικανικού νομίσματος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα