Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009 10:43
UPD:10:52

Διευρύνονται τα χθεσινά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς θετική είναι η εικόνα στον χρηματοοικονομικό κλάδο ενώ ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των ενεργειακών εταιρειών, λόγω των υψηλότερων τιμών πετρελαίου.

Οι μετοχές των Barclays, Lloyds, Royal Bank of Scotland, BNP Paribas και Societe Generale ενισχύονται μεταξύ 0,2% και 1,6%.

«Εξακολουθούμε να βιώνουμε μια πιστωτική κρίση και οι κεντρικές τράπεζες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να διατηρήσουν τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα για κάποιο διάστημα. Ίσως αυτός να είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι αγορές ενεργητικού έχουν την τάση να ενισχύονται», σημειώνει αναλυτής της KBC Securities στο Παρίσι.

Εν τω μεταξύ, η άνοδος των τιμών πετρελαίου σε υψηλά οκτώ μηνών δίνει ώθηση στους κλάδους ενέργειας και ορυχείων. Οι μετοχές των BP, BG Group, Tullow Oil, Repsol, Total και StatoilHydro ενισχύονται μεταξύ 0,2% και 1,1%, ενώ οι τίτλοι των BHP Billiton, Anglo American, Antofagasta, Rio Tinto, Xstrata και Eurasian Natural Resources σημειώνουν άνοδο 0,1-2,1%.

Στις 10:15 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 863,12 μονάδες, αυξημένος κατά 0,4%.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 παρέμενε αμετάβλητος, στη Φρανκφούρτη ο Xetra DAX ενισχυόταν κατά 0,2% και στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραφε κέρδη 0,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα