ΥΠΟΙΟ: Η κρίση προτάσσει την ανάγκη προώθησης αλλαγών

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009 15:16

Την προσήλωση της κυβέρνησης στην «τήρηση των δεσμεύσεων και των στόχων, που έχει θέσει», προωθώντας, ταυτόχρονα, «στοχευμένες αλλαγές μακροπρόθεσμου και διαρθρωτικού χαρακτήρα» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου σημείωσε πως «κάθε περίοδος κρίσης κρύβει και ευκαιρίες».

Μιλώντας στη διημερίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου σημείωσε πως «κάθε περίοδος κρίσης κρύβει και ευκαιρίες» και πως «η παρούσα κρίση προτάσσει την ανάγκη προώθησης αλλαγών». «Εμείς, στην Ελλάδα, γνωρίζουμε ότι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων είναι ο καλύτερος για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων» πρόσθεσε.

Πιο αναλυτικά, τόνισε πως ο βέλτιστος δρόμος προς την ανάκαμψη πρέπει να προωθεί τρεις διαδικασίες: Τις μεταρρυθμίσεις (ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός ο δημόσιος τομέας και να μειωθεί η γραφειοκρατία), τις αναγκαίες προσαρμογές με ταχύτητα και αποφασιστικότητα (διότι «ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός μας») και την επίτευξη συναίνεσης ιδιαίτερα με τους κοινωνικούς εταίρους, διότι στην αντίθετη περίπτωση «η εφαρμογή των όποιων αλλαγών θα αποδειχθεί μια πολύ δύσκολη υπόθεση».

Γ. Παπαθανασίου: Η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις και τους στόχους που έχει θέσει

Γ. Παπαθανασίου: Η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις και τους στόχους που έχει θέσει

H επίτροπος Bίβιαν Ρέντινγκ υποστήριξε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν με προσοχή και να περιοριστούν οι «υπερβολικές δαπάνες» για την οικονομική στήριξη και να αξιοποιηθούν τα κονδύλια για την ενίσχυση της έρευνας, διότι χωρίς τη χρηματοδότηση της έρευνας «δεν θα είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε στην περίοδο της ανάκαμψης».

H επίτροπος ζήτησε να θεσπιστούν μεγαλύτερα κίνητρα για την επάνοδο των εργαζομένων στην αγορά εργασίας και δυνατότητες για τους εργαζόμενους να αλλάξουν τομέα εργασίας.

Aναφερόμενη ιδιαίτερα στον τομέα της αρμοδιότητάς της, η επίτροπος υπογράμμισε τη σημασία των ευρυζωνικών δικτύων στην εξυπηρέτηση της ανάπτυξης και ιδιαίτερα στην ανάγκη αξιοποίησής τους από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εστίασε στην ανάγκη προώθησης των οπτικών ινών και της μετάβασης από την αναλογική τηλεόραση στη ψηφιακή τηλεόραση και, επιπλέον, αναφέρθηκε στην κινητή τηλεφωνία τρίτης γενιάς.

Στις παρεμβάσεις τους οι ευρωβουλευτές, μέλη του Ε.Λ.K., επανέλαβαν συχνά την αναφορά του κ. Παπαθανασίου πως η κρίση δημιουργεί «ευκαιρίες» και τονίζοντας πως «αν δεν τις αδράξουμε εμείς, θα τις αδράξουν οι αριστεροί», υπογράμμισαν πως «πρέπει σταδιακά να επανέλθουμε στους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα