ΗΠΑ: Θεαματική αύξηση των επενδύσεων στις πράσινες ενέργειες

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2009 17:12

¶λμα 43% σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών που επενδύουν στις πράσινες τεχνολογίες, τα οποία ενισχύθηκαν με 1,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Greentech.

Παρότι οι επενδύσεις το πρώτο τρίμηνο περιορίστηκαν στα 836 εκατ. δολ., οι προσδοκίες από την υλοποίηση του ομοσπονδιακού πακέτου κινήτρων στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με την έντονη αισιοδοξία κατάφεραν να φέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2009, οι συμφωνίες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν στις 85 από 59, με πρωταγωνιστή την ηλιακή ενέργεια που απέσπασε τις 17 νέες συμφωνίας αξίας 330 εκατ. δολαρίων.

Τις επενδύσεις στην ηλιακή ενέργεια ακολουθούν τα κεφάλαια ύψους 202 εκατ. δολαρίων που διοχετεύτηκαν στην αυτοκινητοβιομηχανία και τις μεταφορές μέσω 8 συμφωνιών, τα βιοκαύσιμα, η αεριοποίηση και η δημιουργία καθαρότερου άνθρακα.

«Παρά την οικονομική ύφεση, οι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων διατηρούν την αισιοδοξία τους για τον κλάδο των πράσινων τεχνολογιών» επισημαίνει ο Έρικ Γουέσοφ, κορυφαίος αναλυτής στην GTM Research.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα