Απώλειες 0,6% κατέγραψε ο Nikkei

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2009 10:32

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε σήμερα ο δείκτης Nikkei, ο οποίος υποχώρησε κατά 0,6% λόγω της πτώσης των blue chip που παρασύρθηκαν από τη νευρικότητα που επικρατεί εν όψει των δεδομένων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Σημαντική άνοδο σημείωσε, ωστόσο η Hitachi μετά το δημοσίευμα που υποστηρίζει ότι η εταιρεία θα αυξήσει σημαντικά την παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται στα υβριδικά αυτοκίνητα.

Οι αναλυτές θεωρούν αναμενόμενη μια παύση από τον ιαπωνικό δείκτη, ο οποίος έχει ανακτήσει το 40% της αξίας του σε σύγκριση με τα χαμηλά Μαρτίου. Το κλίμα, ωστόσο, παραμένει θετικό και έχει ενισχυθεί από τα καθησυχαστικά στοιχεία για την παραγωγή στην Ευρώπη, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η αγορά κάνει μια στάση μετά το πρόσφατο ράλι και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις 10.000 μονάδες. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι πιθανό να εξακολουθήσει να κυμαίνεται στα επίπεδα των 10.000 μονάδων», σχολίασε ο Φουμιγιούκι Νακανίσι, διευθυντής της SMBC Friend Securities.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Nikkei έκλεισε στις 9.876,15 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix υποχώρησε κατά 0,5% κλείνοντας στις 924,02 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα