Nέα Μέτρα Αλεξάκη για το ΧΑΑ

Σάββατο, 19 Αυγούστου 2000 00:30

Μεγάλο πακέτο μέτρων άμεσης εφαρμογής, με στόχο την περαιτέρω θωράκιση της χρηματιστηριακής αγοράς αναμένεται να παρουσιάσει τη

Δευτέρα στη Βουλή ο κ. Παναγιώτης Αλεξάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κύρια μέτρα που θα ανακοινώσει ο κ. Αλεξάκης, αφορούν στους εξής τομείς:

- Αμεση δημοσιοποίηση του μετοχολογίου όλων των εισηγμένων εταιρειών, όπως αυτό διαμορφώνεται σήμερα, προκειμένου οι επενδυτές να ενημερωθούν για την μετοχική σύνθεση των εταιρειών. Παράλληλα, θα δημοσιοποιηθούν και συγκριτικά στοιχεία προηγούμενων ετών.

- Υποχρέωση στο εξής, των εισηγμένων εταιρειών, να προβαίνουν σε ανά τρίμηνο ενημέρωση του τρόπου διάθεσης των κεφαλαίων που άντλησαν από την κεφαλαιαγορά.

- Αμεση εναρξη του On Line Τμήματος Παρακολούθησης Συναλλαγών με δημοσιοποίηση οποιασδήποτε κίνησης ενδέχεται να αφορά σε χειράγωγηση τιμών.

- Δημιουργία νέων κατηγοριών "αναμονής" για τις υπό εισαγωγή εταιρείες, με βάση τη δυναμικότητα αλλά και τον κλάδο στον οποιο δραστηριοποιούνται.

- "Υποχρέωση" των υποψηφίων για το ΧΑΑ εταιρειών να επιτυγχάνουν σύγκλιση του Ρ/Ε των με αυτό του κλάδου τους.

- Συγχώνευση του ΧΑΑ και του ΧΠΑ μετά τον Ιανουάριο του 2001.

- Προτεραιότητα στη ΝΕΧΑ, με ενδεχόμενη "μετακίνηση" σε αυτή την αγορά, όσων από τις υποψήφιες προς εισαγωγή εταιρείες το επιθυμούν.

- Επέκταση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων με την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των Ελληνικών Πιστοποιητικών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα