Στο βαθύ κόκκινο

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2009 00:01

Ισχυρές πιέσεις σε μετοχές και πετρέλαιο άσκησαν τα ζοφερά στοιχεία για την αγορά εργασίας σε ΗΠΑ και Ευρώπη, που θύμισαν στους επενδυτές ότι ο δρόμος για την ανάκαμψη δεν θα είναι ούτε σύντομος ούτε εύκολος.

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, που θα μείνει σήμερα κλειστό λόγω εθνικής αργίας, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 με απώλειες μεγαλύτερες του 2% όδευαν προς τις τρίτες διαδοχικές εβδομαδιαίες απώλειες.

Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν οι πετρελαιοβιομηχανίες εξαιτίας της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου κοντά στα 67 δολάρια το βαρέλι, με τις ρευστοποιήσεις ωστόσο να επεκτείνονται σε όλους τους κλάδους.

Βαθύ κόκκινο έδειξαν τα ταμπλό και στην Ευρώπη. Στο Λονδίνο ο FTSE100 υποχώρησε 2,45%, ενώ ακόμη μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες για Φραγκφούρτη (-3,81%) και Παρίσι (-3,13%).

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 είχε πτώση 2,6% στις 843 μονάδες. Ο τραπεζικός κλάδος, οι πετρελαιοβιομηχανίες και οι μεταλλευτικές δέχθηκαν για άλλη μία φορά τις ισχυρότερες πιέσεις.

Αρνητικό ήταν το κλίμα και στην Ασία. Στο Τόκιο ο Nikkei υποχώρησε 0,64%.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ βρίσκοντας στήριγμα και στις δηλώσεις Κινέζων αξιωματούχων ότι δεν αμφισβητούν το κύρος του ως αποθεματικού νομίσματος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα