Αν. Παπαληγούρας: Να δοθούν κίνητρα στους νέους

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2009 13:46
UPD:16:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ελληνική ναυτιλία, το ζήτημα της πειρατείας καθώς και τα θέμα της ναυτιλιακής εκπαίδευσης και της προσέλκυσης και διατήρησης των νέων στο επάγγελμα συζητήθηκαν κατά τη συνεργασία που είχε ο Πρωθυπουργός με τον υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάσιο Παπαληγούρα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο ΥΕΝ τόνισε ότι η ασφάλεια των πληρωμάτων και των πλοίων τον απασχολεί ιδιαιτέρως, καθώς «η Ελλάδα είναι η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο», ενώ σχετικά με την πειρατεία σημείωσε ότι η χώρα μας έχει πάρει από νωρίς πρωτοβουλία και έχει στείλει δυνάμεις για την αντιμετώπιση «αυτού του αναχρονιστικού φαινομένου στον 21ο αιώνα».

A. Παπαληγούρας: Nα διατηρήσουμε σε βάθος χρόνου το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά μας στη ναυτιλία

A. Παπαληγούρας: Nα διατηρήσουμε σε βάθος χρόνου το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά μας στη ναυτιλία

Υπογράμμισε επίσης ότι από την ελληνική πολιτεία πρέπει να δοθούν κίνητρα ώστε να παραμείνουν οι νέοι στον κλάδο της ελληνικής ναυτιλίας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Καραμανλής υποδέχθηκε και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Ο πρόεδρος της Ένωσης Θ. Βενιάμης, χαρακτήρισε εθιμοτυπική την επίσκεψη στον πρωθυπουργό και σημείωσε ότι οι επιπτώσεις από την κρίση στην ελληνική ναυτιλία είναι ελεγχόμενες.

Θ. Βενιάμης (πρόεδρος ΕΕΕ): Και ελληνικό το θέμα της πειρατείας

Θ. Βενιάμης (πρόεδρος ΕΕΕ): Και ελληνικό το θέμα της πειρατείας

«Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη ναυτιλία, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, εκφράζεται και υλοποιείται με την σκανδαλώδη στήριξη των εφοπλιστών, που όπως οι ίδιοι δηλώνουν είχαν την προηγούμενη χρονιά ιστορικό ρεκόρ κερδών», αναφέρει το ΚΚΕ.

«Ο κ. Κ. Καραμανλής κάποτε πρέπει να καταλάβει ότι εκτός της διεθνούς πειρατείας υπάρχει και η πειρατεία της φορολογικής ασυλίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της ασυδοσίας των ακτοπλοϊκών εταιρειών», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα