Με απώλειες η εβδομάδα

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 04 Ιουλίου 2009 00:01

Με πτώση έκλεισε η εβδομάδα στην Ευρώπη και στην Ασία εν μέσω περιορισμένου όγκου συναλλαγών και υποτονικού κλίματος λόγω της αργίας της Ημέρας Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ όπου οι αγορές παρέμειναν κλειστές.

Τα αποθαρρυντικά στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής και τον τομέα παροχής υπηρεσιών στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες ότι η ύφεση θα παραταθεί, οδηγώντας τον παγκόσμιο δείκτη MSCI στην πιο παρατεταμένη εβδομαδιαία περίοδο πτώσης από το Μάρτιο.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν με ζημίες για τρίτη διαδοχική εβδομάδα, παρασυρόμενες από την πτώση του τομέα κοινής ωφελείας, πετρελαίου και βασικών πρώτων υλών, ενώ τράπεζες και media κινήθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Για τρίτη διαδοχική εβδομάδα όμως υποχώρησε και η Wall Street, εν μέσω ανησυχιών που πυροδότησαν την Πέμπτη τα χειρότερα του αναμενομένου στοιχεία για τις περικοπές θέσεων εργασίας. Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε 2,5%, ενώ ο Dow Jones 1,9% την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε 0,3% στις 840,83 μονάδες, ενώ σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε απώλειες 0,4%. Από τα υψηλά πενταμήνου που είχε αγγίξει στις 11 Ιουνίου, υποχωρεί τώρα 5,3%, εν μέσω φημολογιών ότι οι μετοχές υπερεκτίμησαν τις προοπτικές για την οικονομία μετά το τριμηνιαίο ράλι που ώθησε τις αποτιμήσεις σε επίπεδα 24,5 φορές πάνω από τα προσδοκώμενα κέρδη - πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από το 2004.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα