Στο «πακέτο» Οκτωβρίου το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων

Συνέντευξη Γ. Παπαθανασίου στην «ΑτΚ»
Κυριακή, 05 Ιουλίου 2009 12:41

Νέα διαρθρωτικά μέτρα από τον Οκτώβριο και άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου.

Σε συνέντευξή του στην «Απογευματινή της Κυριακής», ο κ. Παπαθανασίου αποκαλύπτει ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων θα περιλαμβάνονται στο πακέτο μέτρων που θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, αναφέρει πως θα υπάρχει ένα δεύτερο κύμα μόνιμων διαρθρωτικών αλλαγών τον Οκτώβριο, με στόχο τον περιορισμό των κρατικών δαπανών, της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. «Περισσότεροι φόροι, σε μια οικονομία που βρίσκεται σε οικονομική στασιμότητα, δεν είναι εφικτοί», ξεκαθαρίζει ο κ. Παπαθανασίου.

Αναφερόμενος στα περί διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία, ο ΥΠΟΙΟ επισημαίνει πως ο Κώστας Καραμανλής είναι απόλυτα κυρίαρχος στο κόμμα και σημειώνει ότι η παράταξη θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, αν ανακτήσει το ηθικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της. «Ο Καραμανλής είναι απόλυτα κυρίαρχος στη Νέα Δημοκρατία. Και σε ηλικία που δεν επιτρέπει την πρόωρη συνταξιοδότησή του», τονίζει.

Ο κ. Παπαθανσίου ζητά καθαρό μήνυμα διαφάνειας, τονίζει ότι η παράταξη χρειάζεται νέες πολιτικές και όχι εσωστρέφεια, ενώ ομολογεί ότι έγιναν λάθη, αλλά υπάρχει και μεγάλο έργο. Εκτιμά, επίσης, ότι δεν είναι εφικτό να υπάρξουν διαγραφές, αλλά, σημειώνει πως, αν αποδεδειγμένα παρουσιαστούν συμπεριφορές που εκθέτουν, δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Ζητά, τέλος, να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τρόπο συναινετικό, όπως επιβάλλει σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα το Σύνταγμα και επισημαίνει πως, αν το ΠΑΣΟΚ - το οποίο χαρακτηρίζει κόμμα κρατικίστικο και πελατειακό - γράψει στα «παλιά του τα παπούτσια» το Σύνταγμα, θα αποκτήσει για πάντα μια μαύρη σελίδα της πολιτικής του ιστορίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα