Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2009 05:29
UPD:05:39

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής και των ναύλων των πλοίων υποχώρησαν εν μέσω των ανησυχιών ότι η παγκόσμια ανάκαμψη θα υποχωρήσει.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε 0,1% φθάνοντας στις 102,74 μονάδες στις 9:50 π.μ. στο Τόκιο. Ο δείκτης έχει σημειώσει απώλειες 2,4% από την αναρρίχησή του στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών στις 12 Ιουνίου, καθώς οικονομικά στοιχεία συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της ανεργίας στις ΗΠΑ και οι νέες εκδόσεις μετοχών περιόρισαν τον ενθουσιασμό για τις μετοχές. Ο περιφερειακός δείκτης έκανε ράλι 45% από την υποχώρησή του στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών στις 9 Μαρτίου.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 0,6% φθάνοντας στις 9.755,83 μονάδες, στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index απώλεσε 0,8% και στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 0,9%.

Κλειστές ήταν την Παρασκευή οι αγορές στις ΗΠΑ λόγω του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στις 4 Ιουλίου.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο Λονδίνο υποχώρησε 1,3% στις 3 Ιουλίου και ο Baltic Dry index έκλεισε δεύτερη εβδομάδα απωλειών την εβδομάδα που πέρασε εν μέσω των ανησυχιών ότι η ζήτηση της Κίνας για εμπορεύματα όπως το σιδηρομετάλλευμα θα μειωθεί. Τον μήνα που πέρασε ο δείκτης υποχώρησε 18%. Το αργό πετρέλαιο σήμερα υποχωρούσε έως 2,7%.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα