Ανησυχίες για την οικονομία

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 07 Ιουλίου 2009 00:01

Νευρικότητα επικράτησε χθες στη Wall Street παρά την προσπάθεια σταθεροποίησης του Dow Jones από τη στιγμή που οι επενδυτές στράφηκαν στις λεγόμενες «αμυντικές» μετοχές.

Τα ιδιαίτερα αποθαρρυντικά στοιχεία όμως για την αγορά απασχόλησης στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη εξακολουθούν να ρίχνουν τη σκιά τους στη Wall Street παρά την αργία της Παρασκευής που μεσολάβησε.

Αυτό που αναμένουν τώρα με ιδιαίτερη αγωνία οι επενδυτές δεν είναι τόσο τα εταιρικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου αλλά τις προβλέψεις των επιχειρήσεων για τις προοπτικές του δεύτερου εξαμήνου και αυτές είναι που θα καθορίσουν την περαιτέρω πορεία των μετοχών.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές έκλεισαν με πτώση για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση εν μέσω αναζωπύρωσης των ανησυχιών για την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Οι μετοχές ενέργειας, τραπεζών και βασικών πρώτων υλών επηρέασαν περισσότερο τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 300, ο οποίος υποχώρησε 1,1% στις 833,03 μονάδες, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 13 Μαΐου.

«Η αγορά προεξόφλησε αρκετά. Αυτό που απομένει τώρα να διαπιστωθεί είναι εάν τα πράγματα θα κυλήσουν προς αυτή την κατεύθυνση», επισημαίνουν αναλυτές.

Η Morgan Stanley έδωσε κάποιο θετικό τόνο στην αγορά, αλλάζοντας σε «ουδέτερη» από «underweight» την αξιολόγησή της για τις ευρωπαϊκές μετοχές, επισημαίνοντας ότι οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν υποχωρήσει, το κλίμα έχει βελτιωθεί και οι τιμές μετοχών έχουν υποχωρήσει αρκετά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα