ΟΑΕΔ - Επιχορήγηση νέων επιστημόνων: Εγκρίθηκαν 6.000 θέσεις

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2009 10:21

Συνολικά 6.000 νέες θέσεις έχουν εγκριθεί σε πανελλαδικό επίπεδο στο πλαίσιο του προγράμματος του Ο.Α.Ε.Δ. για την επιχορήγηση νέων ελευθέρων επαγγελματιών - νέων επιστημόνων, γνωστοποίησε χθες από την Καλαμάτα η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σοφία Καλαντζάκου.

«Συνολικά έχουν εγκριθεί 6.000 νέες θέσεις σε πανελλαδικό επίπεδο με στόχο την ενθάρρυνση και οικονομική ενίσχυση των νέων επιστημόνων, που αποφασίζουν να ασκήσουν το επάγγελμά τους, δημιουργώντας τη δική τους μικρή επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, συναφή με την ειδικότητα τους.

Από τις 6.000 θέσεις ποσοστό 60% θα καλυφθεί από γυναίκες και η δαπάνη των 90 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος (45 εκατ. ευρώ για το 2009 και 45 εκατ. ευρώ για το 2010 ) επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Ο.Α.Ε.Δ.», δήλωσε η κ. Καλαντζάκου.

Όπως είπε, «στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν νέοι επιστήμονες που είναι ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι καθώς και μηχανικοί, απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών (που παρέχουν υπηρεσίες, εντασσόμενες στα ελεύθερα επαγγέλματα) με βασική προϋπόθεση είναι να έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος υποχρεωτικά από τις 2 Ιανουαρίου 2009 και μετά».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα