Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2009 15:11

Σε θετικό έδαφος βρίσκονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στα μέσα της συνεδρίασης, έπειτα από τρεις μέρες απωλειών, καθώς τα κέρδη στις τράπεζες και τα ορυχεία έχουν υπερκαλύψει τις απώλειες που καταγράφουν οι φαρμακοβιομηχανίες και οι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι.

Στις 14:37 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,6% στις 837,63 μονάδες, σε μια συνεδρίαση με έντονη νευρικότητα. Χθες, ο δείκτης είχε υποχωρήσει κατά 1,1%.

Σημαντικά κέρδη καταγράφονται στον κλάδο των ορυχείων, καθώς ανακάμπτουν οι τιμές του χαλκού και άλλων μετάλλων. Οι μετοχές των Anglo American, Antofagasta, BHP Billiton, Lonmin, Rio Tinto, Vedanta Resources και Xstrata ενισχύονται μεταξύ 3,3% και 4,6%.

Η άνοδος των τιμών πετρελαίου ωθεί προς τα πάνω και τις τιμές των ενεργειακών εταιρειών, με αυτές των Total, ENI, BP και StatoilHydro να καταγράφουν κέρδη από 0,6% έως 1,5%.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στη Βρετανία και ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη αυξάνονται κατά 0,8%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 0,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα