ΕΤΕ: Απόκτηση υβριδικών τίτλων 450 εκατ. €

Ενίσχυση του Core Tier I κατά 166 εκατ. €
Τρίτη, 07 Ιουλίου 2009 15:45

Τα αποτελέσματα της προαιρετικής πρότασης για την απόκτηση έως και του συνόλου των πέντε διαφορετικών σειρών προνομιούχων τίτλων, έκδοσης της θυγατρικής της εταιρείας, National Bank of Greece Funding Limited, για τους οποίους έχει χορηγηθεί η εγγύηση μειωμένης εξασφάλισης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ανακοίνωσε η ΕΤΕ.

Η πρόταση αφορούσε στο σύνολο των πέντε σειρών των Υβριδικών Τίτλων, ονομαστικής αξίας 1.050 εκατ. ευρώ περίπου.

Κάτοχοι Υβριδικών Τίτλων συνολικής ονομαστικής αξίας 450 εκατ. ευρώ περίπου – δηλαδή 43% περίπου των Υβριδικών Τίτλων τους οποίους αφορούσε η πρόταση – προσέφεραν τους Υβριδικούς τους Τίτλους, με αποτέλεσμα την ενίσχυση των κυρίων στοιχείων των βασικών εποπτικών κεφαλαίων της ΕΤΕ (Core Tier I) κατά 166 εκατ. ευρώ περίπου.

Η ημερομηνία εκκαθάρισης της εξαγοράς από την ΕΤΕ των Υβριδικών Τίτλων που προσφέρθηκαν στο πλαίσιο της Πρότασης είναι η 8η Ιουλίου 2009. Η εξαγορά των Υβριδικών Τίτλων θα χρηματοδοτηθεί από υφιστάμενη ρευστότητα της ΕΤΕ.

Η J.P. Morgan Securities Ltd. και η UBS Limited ενεργούν ως Διαχειριστές (Dealer Managers) της Πρότασης και η Lucid Issuer Services Limited ως Εκπρόσωπος αρμόδιος για την κατάθεση δηλώσεων αποδοχής (Tender Agent).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα