Ιαπωνία: Μείωση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2009 06:17
UPD:06:28

Απροσδόκητη μείωση για τρίτο μήνα σημείωσαν οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία και το πλεόνασμα του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε εξ αιτίας της μείωσης των εξαγωγών, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η οικονομία θα δυσκολευτεί να εξέλθει από τη χειρότερη της μεταπολεμική ύφεση.

Οι παραγγελίες, δείκτης των δαπανών των εταιρειών για τους επόμενους τρεις με έξι μήνες, μειώθηκαν 3% τον Μάϊο από τον Απρίλιο, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική κυβέρνηση στο Τόκιο. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος ο λογαριασμός τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε 34,3%, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Πτωτικά για έκτη ημέρα κινήθηκαν οι μετοχές εν μέσω εικασιών ότι τα εταιρικά κέρδη είναι απίθανο να βελτιωθούν εν μέσω της μειωμένης ζήτησης στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε σήμερα απώλειες 1,8%. Η απόδοση των κρατικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας υποχώρησε 1,5 μονάδα βάσης, φθάνοντας στο 1,29%. Το γιέν ισχυροποιήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ φθάνοντας στα 94,50.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν 42,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας μεγαλύτερη μείωση από τον προηγούμενο μήνα, προκαλώντας συρρίκνωση του πλεονάσματος του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών στο 1,3 τρισ. γιέν (13,8 δισ. δολ.). Οι εισαγωγές μειώθηκαν 43,9%, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στην κόσμο αναπτύχθηκε κατά πάσα πιθανότητα το τελευταίο τρίμηνο για πρώτη φορά σε ένα έτος στο 2,3% ετησίως, μετά την συρρίκνωση ρεκόρ του 14,2% το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τους αναλυτές.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα