ΠΓΔΜ: Λιγότερο ελκυστική για τους ξένους επενδυτές

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2009 11:08

Η ΠΓΔΜ χάνει την ικανότητά της να προσελκύει ξένες επενδύσεις σε σχέση με άλλες χώρες της περιοχής, υποστηρίζουν τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία GfK για λογαριασμό του «Foreign Investors Council» της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, το 48% των συμμετεχόντων στην έρευνα εκτιμά πως οι γειτονικές χώρες προσφέρουν καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες σε σύγκριση με την ΠΓΔΜ. Η γραφειοκρατία και τα προβλήματα νομικού χαρακτήρα αποτελούν τις βασικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ξένοι επενδυτές στη χώρα, ενώ σύμφωνα με το 80% των ερωτηθέντων ο σημαντικότερος παράγοντας για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος εντοπίζεται στην προώθηση της προοπτικής ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την εναρμόνιση της εγχώριας νομοθεσίας με αυτή της ΕΕ. Το 50% περίπου των συμμετεχόντων στην έρευνα αξιολογεί το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας ως «καλό» και το 40% ως «κακό».

Η έρευνα της GfK πραγματοποιήθηκε μεταξύ 15 και 17 Ιουνίου σε δείγμα 115 ξένων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ΠΓΔΜ.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα