Ελβετία: «Όχι» στο αίτημα των ΗΠΑ για παροχή τραπεζικών πληροφοριών

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2009 15:49

Προτιμά να κατάσχει τα τραπεζικά δεδομένα των πελατών της UBS παρά να επιτρέψει τη γνωστοποίησή τους, διαμήνυσε στις αμερικανικές αρχές μέσω της σημερινής της ανακοίνωσης η ελβετική κυβέρνηση.

Τους τελευταίους μήνες, η UBS δέχεται έντονες πιέσεις από τις ΗΠΑ προκειμένου να παραχωρήσει πληροφορίες σχετικά με τους 52.000 Αμερικανούς πελάτες της, οι οποίοι κατηγορούνται για φοροδιαφυγή από το αμερικανικό δημόσιο.

Η τράπεζα, ωστόσο, έχει αρνηθεί να ικανοποιήσει το αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε παράβαση της ελβετικής νομοθεσίας και θα επέφερε νομικές κυρώσεις για την ίδια.

«Η Ελβετία ξεκαθαρίζει ότι βάσει της ελβετικής νομοθεσίας απαγορεύεται η ικανοποίηση ενδεχόμενης δικαστικής εντολής από το Μαϊάμι για γνωστοποίηση δεδομένων πελατών της UBS», αναφέρει σε χθεσινή του δήλωση στη διαδικτυακή του τοποθεσία το ελβετικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και Αστυνομίας.

Ως εκ τούτου, «θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποτραπεί η UBS από την παροχή πληροφοριών για τους 52.000 δικαιούχους λογαριασμών μετά από απαίτηση των ΗΠΑ».

Πηγή: The New York Times



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα