Ελαφρά διαφοροποίηση του χρυσού

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009 07:05

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός στην Ασία και ενδέχεται να κινηθεί ανοδικά από τα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων, καθώς η ανάκαμψη των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής και η υποχώρηση του δολαρίου, τονώνει τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο ως εξασφάλιση στην άνοδο των τιμών καταναλωτή.

Οι ράβδοι χρυσού, που υποχώρησαν χθες στα 905,10 δολ. η ουγγιά, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 6 Μαΐου, ενδέχεται να αναρριχηθούν εξ αιτίας του πληθωρισμού καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκέφτεται να λάβει περισσότερα μέτρα για την ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο. Το δολάριο υποχώρησε για πρώτη φορά σε έξι ημέρες έναντι του καλαθιού των έξι κυριότερων νομισμάτων.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση διαπραγματεύθηκε στα 911,15 δολ. η ουγγιά στις 10:04 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Ο χρυσός για παράδοση Αυγούστου στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) διαπραγματεύθηκε στα 910,90 δολ. η ουγγιά.

Χθες το αργό πετρέλαιο οδήγησε χαμηλότερα τα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής εν μέσω εικασιών ότι η ταλάντευση της παγκόσμιας οικονομίας θα περιορίσει τη ζήτηση για πρώτες ύλες από τον χαλκό έως τη βενζίνη. Τα συμβόλαια για παράδοση Αυγούστου σημείωσε άνοδο έως 1,2%, φθάνοντας σήμερα στα 60,86 δολ. το βαρέλι.

Μεταξύ των λοιπών μετάλλων για άμεση παράδοση, το ασήμι σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 12,89 δολ., η πλατίνα αναρριχήθηκε 0,2% στα 1.104,50 δολ. η ουγγιά και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στα 236,50 δολ. η ουγγιά στις 9:58 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα