«¶λμα» των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Κίνα

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009 10:17

Οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων ανήλθαν στις 872.900, ενώ συμπεριλαμβανομένων των φορτηγών και λεωφορείων οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 36% στα 1,14 εκατομμύρια.

Αύξηση 48% – τη μεγαλύτερη από το Φεβρουάριο του 2006 – παρουσίασαν οι πωλήσεις επιβατικών οχημάτων στην Κίνα τον Ιούνιο, χάρη στις αυξημένες κρατικές δαπάνες, οι οποίες έδωσαν ώθηση στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κινεζικής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων ανήλθαν στις 872.900, ενώ συμπεριλαμβανομένων των φορτηγών και λεωφορείων οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 36% στα 1,14 εκατομμύρια.

Το «πακέτο» μέτρων της κινεζικής κυβέρνησης, ύψους 4 τρισ. γουάν (585 δισ. δολ.), βοήθησε την Κίνα να ξεπεράσει φέτος τις ΗΠΑ ως η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Ενδεικτική είναι η χθεσινή δήλωση του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος, ο οποίος υποστήριξε ότι η χώρα αποτελεί «μια θετική δύναμη», η οποία θα ηγηθεί της πορείας προς την ανάκαμψη.

Για το σύνολο της χρονιάς, η Κινεζική Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων αναθεώρησε τις προβλέψεις της για την πώληση αυτοκινήτων σε περισσότερα από 11 εκατ. οχήματα από 10,2 εκατ. οχήματα προηγουμένως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα