Ιωάννινα: Δημοπράτηση νέων οδικών έργων

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009 14:34

Τη δημοπράτηση πέντε νέων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ ενέκρινε στην τελευταία της συνεδρίαση η Νομαρχιακή Επιτροπή Προγραμματισμού, Εκτέλεσης Έργων, Εκπόνησης Μελετών & Προμηθειών. Αναλυτικά τα έργα που θα υλοποιηθούν είναι τα εξής:

1. Βελτίωση οδού Σκλίβανη – Πηγάδια.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει διαπλάτυνση του δρόμου, κατασκευή τοίχου αντιστήριξης, οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση.

2. Βελτίωση οδού Κατσικά - Κουτσελιού

Μεταξύ των εργασιών που πρόκειται να υλοποιηθούν περιλαμβάνεται και η κατασκευή κλειστού αγωγού στην ανοικτή σήμερα τάφρο και η ανακατασκευή του πλακοσκεπούς οχετού πριν τη διασταύρωση Κουτσελιού. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 150.000 ευρώ.

3. Βελτίωση οδού Σκλίβανη – Πηγάδια – Πλαίσια.

Προβλέπεται η διαπλάτυνση τμήματος του δρόμου από Πλαίσια προς Πηγάδια, προκειμένου να καταστεί ασφαλέστερος για τους οδηγούς. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 180.000 ευρώ.

4. Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου περιοχής Βαθυπέδου.

Με το έργο που δημοπρατείται, συνολικού προϋπολογισμού 220.000 ευρώ, πρόκειται να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής από τη θεομηνία της 29ης Μαΐου.

5. Συντήρηση οδικού δικτύου Δήμου Κόνιτσας

Οι εργασίες που περιλαμβάνονται στο υπό δημοπράτηση έργο πρόκειται να γίνουν στο τμήμα εξόδου της 35ης επαρχιακής οδού από την κωμόπολη της Κόνιτσας. Αφορούν την αποκατάσταση φθορών στο οδόστρωμα, την κατασκευή τοιχοποιίας συγκράτησης των πρανών, κατασκευή πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού και αγωγών αποχέτευσης ομβρίων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 300.000 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα