ΥΠΟΙΟ: Επιτακτική η ανάγκη δομικών αλλαγών

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009 21:30

Την εκτίμηση πως η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει προς το τέλος του 2009 και θα επιστρέψει έγκαιρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2010 επανέλαβε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου.

Από το βήμα του Ευρωμεσογειακού Επιχειρηματικού Φόρουμ επανέλαβε επίσης πως αναμένεται μηδενική ανάπτυξη φέτος. Η επίδοση αυτή, πρόσθεσε, αν και καλύτερη σε σύγκριση με το μέσο όρο της ΕΕ θα είναι αισθητά χαμηλότερη από το 1,1% που προέβλεπε το επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης.

Ο κ. Παπαθανασίου επισήμανε για άλλη μία φορά πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δύο μεγάλα διαχρονικά και διαρθρωτικά προβλήματα, το έλλειμμα και το χρέος καθώς και τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας. Συμπλήρωσε πως σήμερα απαιτούνται άμεσες συγκεκριμένες και μόνιμες λύσεις και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση κινείται αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση εφαρμόζοντας ένα σαφές και συγκροτημένο σχέδιο.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε πως η διεθνής οικονομική κρίση έχει κάνει σήμερα ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για τολμηρές δομικές αλλαγές.

Αναφερόμενος στο θέμα της Ευρωμεσοαγειακής Συνεργασίας είπε ότι η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά σε όλα τα στάδια στην διαμόρφωση της Ενωσης για τη Μεσόγειο αποδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα