Προς δεύτερη εβδομάδα απωλειών ο χρυσός

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009 07:08

Απώλειες για δεύτερη εβδομάδα οδεύει να σημειώσει ο χρυσός μετά την υποχώρησή του στα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών αυτήν την εβδομάδα, καθώς το ράλι του δολαρίου περιορίζει τη ζήτηση για το μέταλλο ως εξασφάλιση έναντι της συνεχιζόμενης αύξησης των τιμών καταναλωτή.

Οι ράβδοι χρυσού βρίσκονται 1,5% χαμηλότερα αυτόν τον μήνα, καθώς το δολάριο ισχυροποιήθηκε 0,3%, έναντι του ευρώ, την ίδια χρονική περίοδο. Ο χρυσός υποχώρησε στα 905,10 δολ. η ουγγιά στις 8 Ιουλίου, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 6 Μαΐου.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση διαπραγματεύθηκε στα 913,91 δολ. η ουγγιά στις 10:13 π.μ. στη Σιγκαπούρη, 2% χαμηλότερα αυτήν την εβδομάδα. Το πολύτιμο μέταλλο για παράδοση Αυγούστου στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) διαπραγματεύθηκε 0,3% χαμηλότερα, στα 913,50 δολ. η ουγγιά.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,3995 ανά ευρώ από 1,4020 που ήταν αργά χθες, παύοντας την ανάκαμψη των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής. Ισχυρότερο δολάριο μειώνει τη ζήτηση για πρώτες ύλες οι οποίες πωλούνται σε δολάρια.

Χθες το αργό πετρέλαιο ανέκαμψε από τα χαμηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων, ανοίγοντας τον δρόμο για την άνοδο των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, μετά τις εκθέσεις που έδειξαν μείωση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο, σε συνδυασμό με την άνοδο των μετοχών. Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Αυγούστου σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 60,55 δολ. το βαρέλι, στις 9:01 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

Μεταξύ των λοιπών πολύτιμων μετάλλων για άμεση παράδοση, το ασήμι, η πλατίνα και το παλλάδιο σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση, στα 12,845 δολ., τα 1.107 δολ. και τα 235 δολ. η ουγγιά, αντιστοίχως.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα