«Νέα αρχή» για τη General Motors

Εκτός διαδικασίας πτώχευσης
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009 16:24
UPD:16:42
REUTERS/REBECCA COOK

Μία νέα αρχή για τη General Motors υποσχέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της πολύπαθης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Φριτζ Χέντερσον, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα.

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια νέα αρχή για τη General Motors, μια αρχή που θα επιτρέψει σε κάθε εργαζόμενο, συμπεριλαμβανομένου εμού, να επιστρέψει στη δουλειά του σχεδιασμού, την κατασκευής και της πώλησης εξαιρετικών αυτοκινήτων και φορτηγών και της κάλυψης των αναγκών των πελατών», υπογράμμισε.

Η GM εξήλθε σήμερα από τη διαδικασία της πτώχευσης, καθώς υπεγράφη η συμφωνία για την πώληση των σημαντικότερων στοιχείων του ενεργητικού της σε εταιρεία, την οποία θα ελέγχει η αμερικανική κυβέρνηση.

Όπως μετέδωσαν νωρίτερα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η GM υπέγραψαν το σχετικό συμφωνητικό για την πώληση των βασικών μονάδων της εταιρείας, όπως η Chevrolet, η Cadillac, η Buick και η GMC, στις 13:30 (ώρα Ελλάδος).

Η πώληση των ανωτέρω μονάδων σε μια νέα εταιρεία θα επιτρέψει στην αυτοκινητοβιομηχανία να διατηρήσει μόλις τα μισά εμπορικά της σήματα στις ΗΠΑ, να περικόψει 60.000 θέσεις εργασίας στη χώρα και να κλείσει ή να διακόψει τη λειτουργία 16 εργοστασίων.

Σύμφωνα με τον Χέντερσον, προτεραιότητες για την εταιρεία είναι πλέον οι πελάτες, τα αυτοκίνητα και η κουλτούρα. Η γρήγορη έξοδος από το Κεφάλαιο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα έδειξε ότι η GM μπορεί να κινηθεί ταχύτατα, επεσήμανε.

Τόνισε, επίσης, ότι η εταιρεία θα δουλέψει σκληρά προκειμένου να αποπληρώσει τα δάνεια που έλαβε από την αμερικανική κυβέρνηση – μάλιστα, πριν από την καθορισμένη ημερομηνία.

Ο Φριτζ Χέντερσον θα παραμείνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GM.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα