Fiat: Συμφωνία με GAC Group για την παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2009 13:31

Συμφωνία για τη σύσταση κοινοπραξίας, η οποία θα παράγει αυτοκίνητα και μηχανές για την κινέζικη αγορά, υπέγραψαν η Fiat Group και η Guangzhou Automobile Group Co. Ltd (Όμιλος GAC).

Η συμφωνία υπεγράφη στη Ρώμη από τον Διευθυντή της GAC, Zhang Fangyou και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fiat Group, Sergio Marchionne, παρουσία του κινέζου προέδρου Hu Jintao και του ιταλού πρωθυπουργού, Silvio Berlusconi.

Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής μεγαλύτερο από 700.000 τ.μ., ενώ η συνολική επένδυση των δύο εταιρειών θα αγγίξει τα 400 εκατ. ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ανάπτυξης, η παραγωγική δυναμικότητα της κοινοπραξίας θα ανέρχεται στα 140.000 οχήματα και 220.000 μηχανές το χρόνο. Αργότερα η παραγωγή του εργοστασίου μπορεί να αυξηθεί και να ξεπεράσει τα 250.000 οχήματα και τους 300.000 κινητήρες το χρόνο.

Η παραγωγή προβλέπεται να αρχίσει το δεύτερο εξάμηνο του 2011. Τα μοντέλα που θα κατασκευαστούν θα είναι εφοδιασμένα με κινητήρες και συστήματα μετάδοσης τελευταίας τεχνολογίας, έτσι ώστε να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της κινεζικής κυβέρνησης για αποδοτικά οχήματα με χαμηλή κατανάλωση καυσίμων και μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Το πρώτο μοντέλο που θα παρουσιαστεί θα είναι το σεντάν C-segment Linea. Οι πρώτοι κινητήρες θα είναι ο Fire 1.4 λίτρων στους 120 ίππους και o T-Jet στους 150 ίππους.

Το εργοστάσιο θα βρίσκεται στην Changsha, πρωτεύουσα της επαρχίας Hunan, που διαθέτει οδούς μεγάλης κυκλοφορίας και σιδηροδρομικό σταθμό. Είναι στην κεντροδυτική Κίνα, περίπου 600 χλμ βόρεια της πόλης Guangzhou με την οποία θα συνδεθεί μέσω υπερταχείας σιδηροδρομικής γραμμής μέσα σε δύο χρόνια.

Το συγκεκριμένο σχέδιο πιθανότατα θα δεχθεί οικονομική βοήθεια από το αναπτυξιακό σχέδιο που πρόσφατα παρουσίασε η κινέζικη κυβέρνηση για την προώθηση νέων επενδύσεων σε έξι επαρχίες της κεντρικής Κίνας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα