Η Σαουδική Αραβία αρνείται αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2000 14:23

Αρνείται να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου η Σαουδική Αραβαία, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Wall Street Journal, επειδή οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στους Παλαιστινίους, ώστε να εγκαταλείψουν κάποιες από τις αξιώσεις τους στην Ιερουσαλήμ.

Για την Σαουδική Αραβία, πρώτη πετρελαιοπαραγωγό χώρα του κόσμου και θεματοφύλακα των δύο πρώτων ιερών τόπων του Ισλάμ, η τύχη του τεμένους Αλ Ακσα, τρίτου ιερού τόπου του Ισλάμ, δεν αφορά μόνον τους Παλαιστινίους, αλλά την παγκόσμια μουσουλμανική κοινότητα.

Μετά την πρόσφατη αποτυχία της συνάντησης κορυφής στο Καμπ Ντέϊβιντ, οι Σαουδάραβες δεν έθεσαν σε εφαρμογή την απόφαση για την προμήθεια της αγοράς με 500.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως από τον περασμένο μήνα.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας, αναφέρεται επίσης ότι μία ενδεχόμενη μείωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου μέσω επιπλέον προσφοράς αργού, θα ενισχύσει την κριτική των συντηρητικών κύκλων στο Ιράν, αποδυναμώνοντας την πλευρά των μεταρρυθμιστών σε μία περίοδο κατά την οποία ο πρίγκηπας Αμπντάλα προσεγγίζει τον Ιρανό πρόεδρο Μοχάμεντ Χαταμί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα