CIT: Συνεχίζονται οι συζητήσεις για λήψη κρατικής βοήθειας

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009 09:35
UPD:09:42

Σε «ενεργές συνομιλίες» με τις αμερικανικές χρηματοοικονομικές αρχές, σχετικά με τη λήψη οικονομικής βοήθειας, προτού λήξουν ομόλογα ύψους 1 δισ. δολαρίων, τον επόμενο μήνα, βρίσκεται η CIT Group.

Η τράπεζα ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή ότι διεξάγει συζητήσεις με τις αρχές για «μια σειρά μέτρων με σκοπό τη βελτίωση της βραχυπρόθεσμης ρευστότητας της εταιρείας». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Κερτ Ρίτερ, οι διαπραγματεύσεις αυτές συνεχίστηκαν και χθες.

Σημειώνεται ότι τα ομόλογα κυμαινόμενου επιτοκίου της CIT, ύψους 1 δισ. δολαρίων, τα οποία λήγουν τον Αύγουστο, βυθίστηκαν κατά 14,375 σεντς στα 80 σεντς τη Δευτέρα, καταγράφοντας τις χειρότερες επιδόσεις από τότε που εκδόθηκαν, πριν από τρία χρόνια.

Σύμφωνα με πηγές από τη Federal Deposit Insurance Corp., ο κρατικός ασφαλιστικός οργανισμός των ΗΠΑ ανησυχεί ότι, σε περίπτωση που εγγυηθεί για το χρέος της CIT, θα θέσει σε κίνδυνο τα χρήματα των φορολογουμένων, δεδομένου ότι η πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας επιδεινώνεται.

Χθες, η Moody’s Investors Service μείωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της εταιρείας κατά τέσσερα επίπεδα, στο “B3” από “Ba2” και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μια νέας μείωσης, τονίζοντας ότι η CIT δεν σημειώσει επαρκή πρόοδο όσον αφορά στη βελτίωση της ρευστότητάς της. Επίσης, η Standard & Poor’s μείωσε την αξιολόγησή της σε “CCC+” από “BB-”.

Πάντως, αν και οι αξιωματούχοι της Φέντεραλ Ριζέρβ αρνήθηκαν να χορηγήσουν στην εταιρεία έκτακτη χρηματοδότηση, φέρονται να εξετάζουν το αίτημα να της επιτραπεί να μεταφέρει κεφάλαια από τη μητρική στην τραπεζική της μονάδα. Οι εκπρόσωποι των Fed και FDIC αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα