Kirin: Σε συνομιλίες με τη Suntory για συγχώνευση

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009 10:32

Σε συνομιλίες σχετικά με την πιθανότητα συγχώνευσής τους βρίσκονται οι Kirin Holdings και Suntory Holdings, σε μια κίνηση η οποία αναμένεται να εκτοπίσει την Coca-Cola από τη Νο1 θέση στον κλάδο των ποτών.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Kirin, η μεγαλύτερη παρασκευάστρια ποτών στην Ιαπωνία, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο.

Μια πιθανή συγχώνευση με τη Suntory θα βοηθήσει την Kirin να επιταχύνει την ανάπτυξή της στο εξωτερικό και να εδραιώσει τη θέση της ως η μεγαλύτερη ζυθοποιία της Ασίας. Σημειώνεται ότι η κορυφαία αυτή τη στιγμή ζυθοποιία στον κόσμο Anheuser-Busch InBev αποσύρεται από την ασιατική αγορά.

«Αυτή θα είναι μια τεράστια, παγκόσμια ποτοποιία, που θα ανταγωνιστεί άλλες εταιρείες όπως η AB InBev και η Coca-Cola», επισημαίνει ο ¶ντι Σμιθ της ICAP.

Τα τελευταία δύο χρόνια η Kirin έχει δαπανήσει περισσότερα από 7 δισ. δολάρια στην Ασία, αποκτώντας, μεταξύ άλλων, τον πλήρη έλεγχο της αυστραλιανής Lion Nathan.

Η Suntory, με έδρα την Οσάκα της δυτικής Ιαπωνίας, δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο και ελέγχεται από τον πρόεδρό της Νομπουτάντα Σάχι και την οικογένεια που την ίδρυσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα