Microland: Διευκρινίσεις για την απόρριψη της αίτησης συνδιαλλαγής

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009 13:02

Διευκρινίσεις σχετικά με την απόρριψη από το Πρωτοδικείο Αθηνών της αίτησής της για υπαγωγή στη διαδικασία συνδιαλλαγής, σύμφωνα με το άρθρ. 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, δίνει η Microland Computers.

Η εταιρεία διευκρινίζει πως στη σχετική αίτηση περιγραφόταν αναλυτικά η οικονομική της κατάσταση, τα προτεινόμενα μέτρα χρηματοδότησης και τα μέσα αντιμετώπισης της οικονομικής της κατάστασης – όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις.

«Εντούτοις, το Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ' αριθμ. 624/3.7.2009 απόφασή του απέρριψε την αίτηση εξαιτίας της μη επαρκούς αναφοράς των παραπάνω και της έλλειψης εξασφάλισης της συμφωνίας των πιστωτών, η οποία σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να υπάρχει εκ των προτέρων», αναφέρει η Microland.

Σημειώνει επίσης πως το δικαστήριο δεν αποφάνθηκε επί του ζητήματος εάν η εταιρεία πληροί ή όχι τις ουσιαστικές προϋποθέσεις υπαγωγής της στη διαδικασία συνδιαλλαγής.

«Παρόλα αυτά, η ως άνω απόφαση δεν μπορεί, κατά νόμο, να προσβληθεί από την εταιρεία μας με ένδικα μέσα», τονίζει η Microland, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει με νέα αίτηση, έχοντας πλέον εξασφαλίσει τη συμφωνία των βασικών πιστωτών της.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι η απόρριψη της εν λόγω αίτησης ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της εταιρείας.

«Η διοίκηση της εταιρείας επιφυλάσσεται να ανακοινώσει τα σχέδιά της εντός των επόμενων δύο μηνών σε συνέχεια της ολοκλήρωσης του πλάνου της κεφαλαιακής αναδιοργάνωσης της μητρικής εταιρείας ALTEC, όπως αυτή αποτυπώθηκε στην από 23/6/2009 οριστική συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της μητρικής εταιρείας, του βασικού της μετόχου κ. Αθ. Αθανασούλη και των δανειστριών τραπεζών», καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα