Ανακάμππτουν οι τιμές πετρελαίου

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009 14:37

Πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι ανακάμπτουν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», καθώς αναζωπυρώθηκαν οι προσδοκίες για ανάκαμψη των χρηματοοικονομικών αγορών ανά τον κόσμο.

Στην άνοδο των τιμών συμβάλλουν και τα κέρδη που καταγράφονται στα διεθνή χρηματιστήρια, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο σε μια σειρά ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στις 13:54 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού ενισχυόταν κατά 97 σεντς στα 60,66 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 61,70 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 1,01 δολάρια.

Χθες, η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε μέχρι τα 58,32 δολάρια το βαρέλι, φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Μαΐου. Ωστόσο, εμφάνισε τάσεις ανάκαμψης στο τέλος της συνεδρίασης, για να κλείσει με απώλειες μόλις 20 σεντς σε σχέση με την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές, οι οποίοι προβλέπουν τη μελλοντική πορεία των τιμών με βάση προηγούμενες κινήσεις τους, τα 60 δολάρια το βαρέλι έχουν καθιερωθεί ως το κατώτατο επίπεδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα