Σερβία: Δάνειο 388 εκατ. δολ. για τον οδικό άξονα 10

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2009 10:30

Η Παγκόσμια Τράπεζα (ΠΤ) ενέκρινε την παροχή δανείου προς τη Σερβία, συνολικού ύψους 388 εκατ. δολ. (ή του μεγαλύτερου που έχει λάβει ποτέ η χώρα από το διεθνή οικονομικό οργανισμό), προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το έργο κατασκευής του πανευρωπαϊκού άξονα υπ’ αριθμ. 10.

Η κατασκευή των τριών τμημάτων του άξονα που θα χρηματοδοτηθεί από το δάνειο θα ενισχύσει την ασφάλεια του οδικού δικτύου και θα βελτιώσει τους όρους διεξαγωγής των οδικών μεταφορών στη Σερβία, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΤ, προσθέτοντας πως το οδικό δίκτυο της χώρας διαθέτει εξαιρετικά μεγάλο δυναμικό ανάπτυξης αλλά η σημερινή κατάστασή του δεν ανταποκρίνεται στα ευρωπαϊκά πρότυπα με αποτελέσματα ο αριθμός των ατυχημάτων και των σχετικών με αυτά θανάτων να έχει μετεξελιχθεί σε βασικό πρόβλημα κοινωνικού και οικονομικού χαρακτήρα για τη χώρα.

Η κατασκευή του άξονα υπ’ αριθμ. 10 θα συμβάλει στη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, στην ενίσχυση της ασφάλειας στη μεταφορά προσώπων και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού κατά μήκους του, επισήμανε σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος της ομάδας έργου της ΠΤ, κ. Richard Martin Humphreys.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα