Παγκόσμια επενδυτική ευφορία

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 00:01

Κλίμα ευφορίας πυροδότησαν χθες στις αγορές μετοχών οι αισιόδοξες προβλέψεις της Intel για τις πωλήσεις των επόμενων τριμήνων, αλλά και νέα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις προοπτικές «ανάρρωσης» της οικονομίας.

Στην αμερικανική αγορά τόσο ο δείκτης υψηλής Nasdaq όσο και οι Dow Jones και S&P 500 επιδόθηκαν σε μίνι ράλι.

Πέρα από τους τίτλους τεχνολογίας στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν βιομηχανικοί κολοσσοί όπως οι General Electric, Caterpillar και DuPont και οι πετρελαϊκές Chevron και Exxon Mobil.

Η επενδυτική ευφορία δεν περιορίστηκε όμως στη Νέα Υόρκη. Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI World Index ενισχύθηκε 2,5%.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 2,6% στις 862,31 μονάδες, με τους τίτλους τεχνολογικών εταιρειών, όπως η ASML, αλλά και τραπεζών να καταγράφουν τα υψηλότερα κέρδη.

Αξιόλογη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες σε όλες τις μεγάλες κεφαλαιαγορές. Λονδίνο, Παρίσι και Φραγκφούρτη είχαν κέρδη περίπου 3%. Στην Ασία τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές στο Χονγκ Κονγκ.

Στις αγορές συναλλάγματος σε κλοιό πιέσεων βρέθηκε το δολάριο, υποχωρώντας τόσο έναντι του ευρώ όσο και έναντι του ιαπωνικού γιεν. Σε τροχιά ανόδου επανήλθαν οι τιμές του αμερικανικού αργού στην αγορά πετρελαίου πλησιάζοντας τα 62 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα