Twitter: Ζητείται υπεύθυνος διαδικτυακής ασφάλειας

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 16:04
UPD:16:21

Θύμα χάκερ έχει πέσει το δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης, Twitter, το οποίο φαίνεται ότι δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για προστασία από τις «διαδικτυακές απειλές».

Ο συνιδρυτής του Twitter, Έβαν Γουίλιαμς, αναφέρει ότι ο λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ίδιου, της γυναίκας και ενός ακόμη υπαλλήλου του Twitter έχουν προσβληθεί από τον χάκερ, ο οποίος χρησιμοποιεί τους συγκεκριμένους λογαριασμούς για να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα λογαριασμό αρχείων της Google τα οποία περιέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες για την εταιρεία, όπως οικονομικές προβλέψεις και πρακτικά συνεδριάσεων.

Δεν είναι η πρώτη και –μάλλον– ούτε η τελευταία φορά που το Twitter πέφτει θύμα χάκερ, καθώς δεν διαθέτει τις υποδομές που θα το προστατεύουν από τους κακόβουλους εισβολείς.

Σύμφωνα με τον Μπομπ Γουέστ, ειδικό ασφάλειας συστημάτων πληροφορικής, το Twitter δεν διαθέτει υπαλλήλους που εξειδικεύονται στον τομέα αυτό, τουλάχιστον όχι σε διοικητικό επίπεδο. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι πρωτοφανές αλλά επιβεβαιώνει το πρόβλημα των ανεπαρκών μέτρων ασφάλειας που παρατηρείται σε πολλές από τις διαδικτυακές εταιρείες.

Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η εταιρεία Echelon One, η οποία εξειδικεύεται στην προώθηση ανώτατων στελεχών ασφαλείας πληροφορικής (CISO) σε εταιρείες. Σήμερα στις ΗΠΑ υπάρχουν μόλις 1.000 CISO, για τη μίσθωση των οποίων οι επιχειρήσεις καταβάλλουν 25.000 δολάρια μηνιαίως.

Πηγή: Forbes



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα