Διαδοχικά στηρίγματα

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009 00:01

Ακόμη ένας αμερικανικός χρηματοπιστωτικός κολοσσός, η JP Morgan, ανακοίνωσε χθες αποτελέσματα, που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, και προσέφερε έτσι στήριγμα στις αγορές μετοχών. Οι φόβοι ωστόσο για χρεοκοπία μίας άλλης τράπεζας, της CIT, και απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία, όπως η έκρηξη των κατασχέσεων κατοικιών στις ΗΠΑ, απέτρεψαν ένα νέο ράλι.

Στη Wall Street επικράτησαν σταθεροποιητικές τάσεις, με τον κλάδο τεχνολογίας να βρίσκεται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος εν αναμονή και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων από τις Google και IBM.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSEurofirst 300 είχε μετριοπαθή μεν κέρδη (0,4%), που όμως τον έφεραν στις 866,81 μονάδες, χαρίζοντάς του το υψηλότερο κλείσιμο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων. Της ανόδου ηγήθηκε για ακόμη μία φορά ο τραπεζικός κλάδος. Οι βρετανικές HSBC και Llloyds είχαν άνοδο 1% και 1,78% αντίστοιχα.

Αξιόλογα κέρδη εμφάνισαν και οι φαρμακοβιομηχανίες. Ανά την Ευρώπη, στο Λονδίνο ο FTSE100 ενισχύθηκε 0,5% στις 4.369,98 μονάδες, στη Φραγκφούρτη ο Xetra Dax είχε κέρδη 0,9% στις 4.972,89 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 1% στις 3.202,80 μονάδες.

Έντονη αστάθεια χαρακτήρισε τη συνεδρίαση στις αγορές συναλλάγματος, με το δολάριο να δέχεται αρχικά ισχυρές πιέσεις και στη συνέχεια, μετά τα αρνητικά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα, να ανακάμπτει.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα