Προς τα 61 δολ. υποχωρεί το αργό

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009 09:56

Προς τα 61 δολάρια το βαρέλι υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω έντονων ανησυχιών για τον ρυθμό ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

Παρά τις σημερινές απώλειες, το αργό οδεύει προς τα πρώτα εβδομαδιαία κέρδη – περίπου 2,7% – έπειτα από τέσσερις εβδομάδες απωλειών. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι τιμές του «μαύρου χρυσού» υποχώρησαν κατά 10,3%.

Στις 09:00 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχωρούσαν κατά 50 σεντς στα 61,52 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 63,25 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη επίσης κατά 50 σεντς.

«Οι εκτιμήσεις για τοπ αργό διίστανται. Υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι πλησιάζει η ανάκαμψη και γι’ αυτό οι τιμές θα αυξηθούν, και υπάρχουν εκείνοι που παρατηρούν τα θεμελιώδη της προσφοράς – ζήτησης και πιστεύουν ότι η αγορά εξακολουθεί να είναι αδύναμη», παρατηρεί αναλυτής της Purvin & Gertz.

Χθες, οι τιμές πετρελαίου σημείωσαν άνοδο, ακολουθώντας την πορεία της Wall Street, καθώς τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα και τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα επηρέασαν θετικά το επενδυτικό κλίμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα