ΠΓΔΜ: Αισιόδοξος ο νέος υπουργός Οικονομικών

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009 11:29

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ προβλέπει οικονομική σταθερότητα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και σταθερά δημόσια έσοδα και αύξησή τους στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, δήλωσε ο νέος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών της χώρας, κ. Vladimir Pesevski.

«Προσδοκούμε σταθερά δημόσια έσοδα, τα οποία θα ακολουθήσει μέτρια ανάπτυξη στο 4ο τρίμηνο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Pesevski, αρνούμενος ωστόσο να προβεί σε εκτιμήσεις αναφορικά με το πότε θα επιτευχθεί η εξισορρόπηση των σκελών του κρατικού προϋπολογισμού.

«Αυτό που ξέρουμε είναι πως η υποχώρηση των συναλλαγματικών διαθεσίμων έχει σταματήσει, παράλληλα με μία αύξησή τους τον προηγούμενο μήνα, πράγμα που σημαίνει πως τα διάφορα μέτρα της κυβέρνησης έχουν αποδώσει καρπούς. Συνήθως, οι πολιτικές δεν εφαρμόζονται σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα και απαιτούν περισσότερο χρόνο.

Έτσι, μερικές θετικές ενδείξεις είναι ήδη ορατές. Η παρούσα περίοδος είναι δύσκολη και σύνθετη αλλά θα πρέπει να δουλεύουμε με αισιοδοξία, καθώς δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς αυτήν», επεσήμανε ο κ. Pesevski, συμπληρώνοντας πως «η σταθερότητα του δεναρίου αποτελεί την υπ’ αριθμ. 1 προτεραιότητα της κυβέρνησης, αλλά ταυτόχρονα επεξεργαζόμαστε και άλλα μέτρα.

Το δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Θα είναι διαθέσιμο στο τρίτο τρίμηνο του έτους και αναμένουμε από αυτό θετικά αποτελέσματα: Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής κατάστασης των επιχειρήσεων καθώς και για την τόνωση της επενδυτικής δραστηριότητας».

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα