Απλοποιούνται οι διαδικασίες ίδρυσης επιχειρήσεων

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009 13:04
UPD:16:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου για την απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης επιχειρήσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.

Στόχος είναι να γίνει πιο εύκολη η ζωή των νέων επιχειρηματιών και ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, έτσι ώστε -όπως είπε- από 17-18 βήματα που χρειάζονται σήμερα για την ίδρυση μίας επιχείρησης, να απαιτούνται μόλις 3 με 4.

Κ. Χατζηδάκης: 3-4 βήματα για την ίδρυση επιχειρήσεων

Κ. Χατζηδάκης: 3-4 βήματα για την ίδρυση επιχειρήσεων

Επίσης, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει περαιτέρω τη διαφάνεια στις προμήθειες του δημόσιου τομέα, με ένα πιο σύγχρονο, πιο διαφανές και πιο ευρωπαϊκό σύστημα, το οποίο θα αξιοποιεί και τις δυνατότητες του διαδικτύου. «Η διαφάνεια είναι ψηλά στις κυβερνητικές προτεραιότητες», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να δημοσιοποιούνται, μέσω διαδικτύου, όλες οι προμήθειες και οι διαγωνισμοί.

«Αυτό που χρειάζεται ο τόπος, είναι γρήγορες και πρακτικές αλλαγές, που να αλλάξουν την καθημερινότητά μας. Αλλαγές που να αφορούν στον πολίτη», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σε άλλη ερώτηση για τα δημοσιεύματα σχετικά με τη δημιουργία πυρηνικών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε πως «δεν είναι στις προτεραιότητές μας, ισχύουν οι παλαιότερες τοποθετήσεις μας».

«Η εκ νέου ανακίνηση από τη ΔΕΗ της πυρηνικής επιλογής για ηλεκτρική ενέργεια έρχεται να επιβεβαιώσει το πλήρες αδιέξοδο του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΗ και κυρίως το μέγα αδιέξοδο στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας», σχολίασε για το θέμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

ΠΑΣΟΚ: Καλώς τους κι ας αργήσανε

«Καλώς τους κι ας αργήσανε», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετικά με τις σημερινές ανακοινώσεις του ΥΠΑΝ και πρόσθεσε: «Έρχεται μετά από πέντε χρόνια η κυβέρνηση, και ανακαλύπτει την ανάγκη βελτίωσης του περιβάλλοντος για την ίδρυση των νέων επιχειρήσεων».

«Πέντε χρόνια τώρα, τι κάνουν;», διερωτήθηκε και υπενθύμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν στην εξουσία, είχε προχωρήσει μια σειρά απλοποιήσεων». Συμπλήρωσε ακόμη ότι «την πενταετία που μας πέρασε, οι δείκτες διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας στους διεθνείς Οργανισμούς, ήταν κάθε χρόνο χειρότεροι από τον προηγούμενο».

Σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Χατζηδάκη περί «διαφάνειας στις δημόσιες προμήθειες», ο κ. Παπακωνσταντίνου διερωτήθηκε «γιατί η κυβέρνηση δεν υιοθετεί την ξεκάθαρη πρόταση που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου, για τη δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο όλων των αποφάσεων των υπουργών, που αφορούν τη διανομή κονδυλίων και όλων των ΑΦΜ των εταιρειών που συμβάλλονται με το Δημόσιο;»

«Θέλουμε διαφάνεια; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα